Kur 27-vjeçari Tetsuya Inoue filloi të drejtonte Asahi Ryokan – një hotel në qytetin japonez të Fukuoka që është në pronësi të gjyshes së tij,  ai mendoi se si mund të përmirësonte biznesin në ekonominë e re.

Inoue kishte një ide: po sikur të mund të përdorte internetin për të sjellë një audiencë të re dhe një rrjedhë të re të ardhurash?

Tani, klientët që vijnë në Asahi Ryokan kanë mundësinë të paguajnë vetëm 100 ¥ (rreth 1 dollarë) për natë për të qëndruar, nëse pranojnë që të gjithë qëndrimin e tyre të transmetohen drejtpërdrejt. Thënë kështu, ka kufizime rreth mënyrës se si funksionon transmetimi i drejtpërdrejtë. Inoue shpjegon për CNN Travel se furnizimi është vetëm me video, kështu që të ftuarit do të kenë privatësi në bisedat ose telefonatat e tyre. Kanali i tij në YouTube quhet One Dollar Hotel.

Mysafirët lejohen të fikin dritat në zonën e banjës është jashtë rrezes së kamerës.

“Hoteli ynë është në anën më të lirë, kështu që ne kemi nevojë për një vlerë të shtuar, diçka të veçantë për të cilën të gjithë do të flasin.”/doramagazine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *