Nëse mendoni se pulovra është thjesht një triko, e keni gabim. Moda po i jep kontekste të reja veshjeve më tradicionale. Dhe tani pulovra bëhet shall, madje shumë bukur.  Shndërrimi i garderobës së dimrit është një çuditshmëri krijuese dhe ndez imagjinatën e stilistëve dhe fashionistëve.

Ideja e fundit origjinale vjen nga Java e Modës në Milano me rastin e sfilatës së vjeshtës së Fendi-dimrit 2023 2024, ku triko ose zvogëlimi i tij në një ngritje supet nuk u rrëshqit mbi kokë dhe u ul, por më tepër u ngjiz në shpatulla sikur të ishte një shall. Kjo hap imagjinatën për një sërë skenarësh sesi mund të vishet pulovra, përveç mënyrës tashmë të njohur dhe më tradicionale

Në koleksionin vjeshtë-dimër 2023 2024 veshja në disa raste reduktohet në gjërat thelbësore derisa të kthehet në një shall apo mëngë. Rrobat e prera në paragjykim, çdo gjë që mposht banalitetin që ndonjëherë na bën të vendosim xhupin tonë të dashur në gardërobë, na japin ide të reja të veshjes: le të lidhim një nyjë dhe ta nxjerrim atë.

Ideja e modës – ajo e veshjes së pulovrës vetëm në një shpatull si pelerinë – është pëlqyer nga Uma Thurman e cila gjatë javës së fundit të modës në Nju Jork, për rreshtin e parë të Tory Burch, tregoi një pulovër të kuqe të ndezur të mbështetur në krahun e saj të djathtë.. Në vend të pëlhurës, mënga, e cila zbukuronte ngjyrat e zeza. Kaq e thjeshtë, kaq elegante.

Në fotot e stilit të rrugës, pulovra shpesh lidhet drejtpërdrejt në shpatulla: më pak origjinale, sigurisht, por është bërë modë. Ajo i bën jehonë stilit preppy të sportuar në universitetet e Ivy League ose klubet e vendit amerikan. Ideja kreative se si të vishni pulovrën vjen nga dëshira për të mos ditur se ku ta vendosni veshjen kur nuk është thelbësore ose për ta transformuar atë, edhe një herë, në një shall thjesht nga nevoja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *