Është ironike se sa shumë njerëzit talleshin me faktin se të qenit në linjë nuk ishte e vërtetë kur tani shumica e jetës sonë sillet rreth të qenit në internet.  Nuk është ende e qartë nëse është një gjë e mirë apo e keqe, por një gjë është e sigurt – ju keni shumë më tepër shanse për të bërë miq falë internetit. Por nuk ka asnjë rregullore apo PDF për mënyrën se si të bëni miq në internet. Fatmirësisht, është shumë më e lehtë nga sa mendoni.

Përpara se të shqetësoheni për t’u afruar njerëzve, duhet të mbështillni kokën rreth faktit se njerëzit pas ekranit janë shumë si ju. Ata janë gjithashtu thjesht njerëz që jetojnë jetën dhe përballen me të gjitha ngritjet dhe uljet e saj. Mendoni të jeni online si të jeni në shesh lojërash; secili ka stilin e vet për të sulmuar zonat e lojës, dhe ndonjëherë i juaji përputhet në mënyrë të përkryer me atë të dikujt tjetër.

Këtu janë disa nga mënyrat e ndryshme se si njerëzit pushtojnë terrenet e tyre metaforike të lojërave:

1. Gjeni njerëz përmes një lidhjeje të përbashkët

Mënyra më e shpejtë për të gjetur njerëz në internet me të cilët mendoni se mund të jeni miq është të krijoni një lidhje për diçka që ndani. Ju mund të komentoni në një postim që ata kanë bërë për një libër që lexojnë që ju pëlqen ose t’u dërgoni një mesazh për një hobi që ata kanë që po përpiqeni të futeni. Baza e përbashkët do t’ju japë diçka për të folur në ato faza të hershme të njohjes me njëri-tjetrin.

2. Keni një prani aktive në internet

Ndonjëherë, mënyra për të bërë miq në internet është të mos bëni asgjë fare. Nëse jeni aktiv në hapësirën tuaj të internetit, njerëz të tjerë që kërkojnë miq mund t’ju gjejnë dhe të kontaktojnë vetë. Por kjo përfshin që ju të keni një prani aktive. Njerëzit nuk do t’ju gjejnë nëse nuk postoni ose ndani kurrë gjëra për jetën tuaj që i duken interesante.

3. Kontaktoni të tjerët, por jini të rastësishëm për këtë

Me miqësitë në internet, dikush duhet të fillojë bisedën, dhe mund të jeni edhe ju. Nëse dikush nuk përgjigjet, kjo është në rregull! Ka shumë njerëz të tjerë me të cilët mund të përpiqeni të bisedoni për t’u shqetësuar se një person injoron DM-në tuaj.

Sidoqoftë, mos dërgoni mesazhe të padëshiruara ose mos vërshoni kutinë hyrëse të dikujt me mesazhe. Një ose dy e thjeshtë do të mjaftojnë. Më shumë dhe ne mund t’ju garantojmë se nuk do të jepni vibe-n e sinqertë që mendoni se po dërgoni.

4. Mos prisni shumë gjatë për të biseduar me video

Në mënyrë ideale, do ta përktheni mikun tuaj të ri në internet në dikë me të cilin mund të shoqëroheni në jetën reale. Por ne e dimë se kjo thjesht nuk është e mundur për shumicën e njerëzve. Në këtë rast, ju mund ta bëni lidhjen tuaj më reale duke biseduar me video. Duke parë njëri-tjetrin ballë për ballë e bën miqësinë të duket e prekshme dhe e rrënjosur në realitet.

5. Mos e formoni personalitetin tuaj për t’iu përshtatur atyre

Mund të jetë joshëse të lundroni në kamele me dikë që në të vërtetë po ju përgjigjet, veçanërisht nëse nuk keni pasur shumë fat në të kaluarën. Por ju nuk dëshironi të krijoni një miqësi nga një person i rremë. Ju nuk po përpiqeni t’i mashtroni ata të bëhen miq; ju doni të krijoni lidhje të vërteta dhe për ta bërë këtë, ju duhet të jeni të vërtetë.

6. Shijoni miqësinë derisa të zgjasë

Mësimi përfundimtar për të mësuar kur bëni miq në internet është se ata nuk zgjasin gjithmonë përgjithmonë. Disa njerëz digjen të nxehtë, të tjerë të ftohtë dhe fantazmat shkojnë në të dyja drejtimet. Kur nuk keni nevojë të shihni dikë çdo ditë, është e lehtë ta injoroni atë në favor të njerëzve të vërtetë rreth tyre që kërkojnë vëmendjen e tyre.

Këshillë e shpejtë

Disa miqësi në internet do të zgjasin një jetë dhe të tjera vetëm një sezon. Pra, është e rëndësishme që të shijoni plotësisht lidhjen që keni për aq kohë sa zgjat

Është ironike se sa shumë njerëzit talleshin me faktin se të qenit në linjë nuk ishte e vërtetë kur tani shumica e jetës sonë sillet rreth të qenit në internet.  Nuk është ende e qartë nëse është një gjë e mirë apo e keqe, por një gjë është e sigurt – ju keni shumë më tepër shanse për të bërë miq falë internetit. Por nuk ka asnjë rregullore apo PDF për mënyrën se si të bëni miq në internet. Fatmirësisht, është shumë më e lehtë nga sa mendoni.

Si të bëni miq të shpejtë në internet

Përpara se të shqetësoheni për t’u afruar njerëzve, duhet të mbështillni kokën rreth faktit se njerëzit pas ekranit janë shumë si ju. Ata janë gjithashtu thjesht njerëz që jetojnë jetën dhe përballen me të gjitha ngritjet dhe uljet e saj. Mendoni të jeni online si të jeni në shesh lojërash; secili ka stilin e vet për të sulmuar zonat e lojës, dhe ndonjëherë i juaji përputhet në mënyrë të përkryer me atë të dikujt tjetër.

Këtu janë disa nga mënyrat e ndryshme se si njerëzit pushtojnë terrenet e tyre metaforike të lojërave:

1. Gjeni njerëz përmes një lidhjeje të përbashkët

Mënyra më e shpejtë për të gjetur njerëz në internet me të cilët mendoni se mund të jeni miq është të krijoni një lidhje për diçka që ndani. Ju mund të komentoni në një postim që ata kanë bërë për një libër që lexojnë që ju pëlqen ose t’u dërgoni një mesazh për një hobi që ata kanë që po përpiqeni të futeni. Baza e përbashkët do t’ju japë diçka për të folur në ato faza të hershme të njohjes me njëri-tjetrin.

2. Keni një prani aktive në internet

Ndonjëherë, mënyra për të bërë miq në internet është të mos bëni asgjë fare. Nëse jeni aktiv në hapësirën tuaj të internetit, njerëz të tjerë që kërkojnë miq mund t’ju gjejnë dhe të kontaktojnë vetë. Por kjo përfshin që ju të keni një prani aktive. Njerëzit nuk do t’ju gjejnë nëse nuk postoni ose ndani kurrë gjëra për jetën tuaj që i duken interesante.

3. Kontaktoni të tjerët, por jini të rastësishëm për këtë

Me miqësitë në internet, dikush duhet të fillojë bisedën, dhe mund të jeni edhe ju. Nëse dikush nuk përgjigjet, kjo është në rregull! Ka shumë njerëz të tjerë me të cilët mund të përpiqeni të bisedoni për t’u shqetësuar se një person injoron DM-në tuaj.

Sidoqoftë, mos dërgoni mesazhe të padëshiruara ose mos vërshoni kutinë hyrëse të dikujt me mesazhe. Një ose dy e thjeshtë do të mjaftojnë. Më shumë dhe ne mund t’ju garantojmë se nuk do të jepni vibe-n e sinqertë që mendoni se po dërgoni.

4. Mos prisni shumë gjatë për të biseduar me video

Në mënyrë ideale, do ta përktheni mikun tuaj të ri në internet në dikë me të cilin mund të shoqëroheni në jetën reale. Por ne e dimë se kjo thjesht nuk është e mundur për shumicën e njerëzve. Në këtë rast, ju mund ta bëni lidhjen tuaj më reale duke biseduar me video. Duke parë njëri-tjetrin ballë për ballë e bën miqësinë të duket e prekshme dhe e rrënjosur në realitet.

5. Mos e formoni personalitetin tuaj për t’iu përshtatur atyre

Mund të jetë joshëse të lundroni në kamele me dikë që në të vërtetë po ju përgjigjet, veçanërisht nëse nuk keni pasur shumë fat në të kaluarën. Por ju nuk dëshironi të krijoni një miqësi nga një person i rremë. Ju nuk po përpiqeni t’i mashtroni ata të bëhen miq; ju doni të krijoni lidhje të vërteta dhe për ta bërë këtë, ju duhet të jeni të vërtetë.

6. Shijoni miqësinë derisa të zgjasë

Mësimi përfundimtar për të mësuar kur bëni miq në internet është se ata nuk zgjasin gjithmonë përgjithmonë. Disa njerëz digjen të nxehtë, të tjerë të ftohtë dhe fantazmat shkojnë në të dyja drejtimet. Kur nuk keni nevojë të shihni dikë çdo ditë, është e lehtë ta injoroni atë në favor të njerëzve të vërtetë rreth tyre që kërkojnë vëmendjen e tyre.

Këshillë e shpejtë

Disa miqësi në internet do të zgjasin një jetë dhe të tjera vetëm një sezon. Pra, është e rëndësishme që të shijoni plotësisht lidhjen që keni për aq kohë sa zgjat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *