Një grua e mençur më tha një herë se megjithëse dashuria është e pafundme, koha dhe energjia nuk janë. Në atë listë, ju mund të shtoni trupa.

Shumica prej nesh kanë, maksimumi, dy krahë, një qafë, një gojë, dy gjinj. Disa njerëz kanë më pak. E megjithatë, gjërat që duhet të bëjmë me ato pjesë të trupit tonë mund të ndihen të pafundme. Merrni armët. Brenda gati gjysmë ore, një prind mund të pritet që të përkëdhelë një fëmijë, të zgjedhë një fëmijë të vogël që qan nga dyshemeja, të përkëdhelë shpinën e një shoku të shqetësuar, të përqafojë një partner dhe të marrë karatenë nga një fëmijë katër vjeçar. . Gjatë një dite, goja juaj mund të puthë një fëmijë të vogël zgjuar, të mbushet me banane nga një dorë e ndyrë, të lëpijë qumësht nga kyçi i dorës, të puth lamtumirë një të dashur dhe të kapet nga një fëmijë që ushqen me gji. Shpina juaj do të jetë një mënyrë transporti, një kornizë ngjitjeje, një zonë erogjene, një pajisje peshëngritjeje. Dhe ne nuk kemi filluar as nga duart.
Në librin e saj të ri “Touched Out”, Amanda Montei argumenton se gratë mësohen të injorojnë nevojat dhe dobësitë e trupit të tyre në mënyrë që t’u shërbejnë fëmijëve të tyre. Na thuhet të shtyjmë përpara, të shtrëngojmë dhëmbët, ta pranojmë. Ne marrim peshë në ijë, pështymë në klavikul, shuplakë në arse. Edhe pse e dimë se të gjithë trupat mund të arrijnë një pikë stimulimi maksimal – një prag përdorimi – nga ne pritet t’i shtypim ato ndjenja në mënyrë që të kujdesemi për fëmijët tanë, familjet tona, të dashurit tanë. Montei thekson se si ky lloj mentaliteti i buzëqeshjes pasqyron një nënshtrim më të gjerë të grave, në punë, në seks, në shtëpi. Diku tjetër, rrjedh gjak në ngacmim, frikësim, objektivizim dhe pëlqim.

Kam hasur në termin “e prekur” ndërsa flisja me Lucy-Anne Holmes për një kapitull rreth seksit që po shkruaja në librin tim. Kujtimet e saj brilante, Mos e mbaj kokën poshtë, më kishin bërë të rivlerësoja idenë që kisha mbajtur rreth e rrotull se trupi im mund të merrte çdo gjë që hidhej në të. Se isha i uritur për të gjitha. Sepse, në të vërtetë, është një ndërrim i çuditshëm dhe i vështirë i marsheve të kaloni nga dhënia e gjirit në një dhomë me ndriçim të ulët, me aromë livande, tek, disa sekonda më vonë, të luani me thithkën tuaj nga një partner me brirë. Siç tha Lucy-Anne, “Ato faza të hershme të fëmijërisë, ku një fëmijë është shumë më i lidhur fizikisht me nënën e tij, do të thotë që ju jeni vërtet të mbushur me kontakt fizik. Ndërsa partneri juaj mund të mos jetë. Ata po vijnë tek ju për atë lidhje fizike, por ju jeni vërtet të prekur.”

Nuk është se nuk mund t’i banosh të dyja këto role, të gjitha ato role, sigurisht. Një grua mund të jetë seksuale dhe nënë; ajo mund të jetë lozonjare dhe e disiplinuar; dhe ajo mund t’i bëjë të gjitha me trupin e saj. Por, vetëm ndonjëherë, kalimi nga njëri në tjetrin mund të ndihet i nxituar. Ose e sikletshme. Ose e padëshiruar. Dhe dua të them se në të dy drejtimet. Ju mund të mos dëshironi të ndërprisni mbajtjen dhe puthjen nga partneri juaj për të ndarë dy fëmijë që luftojnë. Ju mund të mos dëshironi të merrni kohë në një luftë për të luajtur dhe të ngushëlloni një mik të stresuar. Ju mund të mos dëshironi të shkurtoni seksin për të shkuar dhe gromësirë një fëmijë me dhimbje barku.

Shpresoj se është e vërtetë që qeniet njerëzore kanë një kapacitet të pafund për dashuri. Por ne gjithashtu kemi vetëm kaq shumë gjak dhe kaq shumë lëkurë.

Burimi: Vogue

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *