Kjo është një rrymë në sipërfaqen e ujit, e cila mund të shfaqet RASTËSISHT përgjatë bregdetit.

Kjo zonë do të ketë një ngjyrë më të errët sepse uji është më i thellë se normalja, sipërfaqja e ujit është më e qetë dhe dallgët janë më të vogla. Sapo të hyni këtu, uji do t’ju tërheqë drejt qendrës së detit me një shpejtësi kaq të shpejtë sa që edhe një atlet olimpik vështirë se do të jetë në gjendje të notojë mbrapsht. Ky është edhe shkaku i 80% të mbytjeve në det.

Nëse jeni rrëmbyer nga kjo rrymë, gjëja e parë që duhet të bëni është të qëndroni të qetë, pastaj të notoni horizontalisht për të shpëtuar, mos u përpiqni të notoni drejt bregut. Ju lutemi ndajeni këtë me familjen dhe miqtë tuaj për të qëndruar të sigurt./doramagazine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *