Nëse kohët e fundit keni menduar të transferoheni në një qytet krejtësisht të ri, nuk jeni vetëm. Që nga pandemia, shumë prej nesh kanë pasur më shumë fleksibilitet kur bëhet fjalë për vendin ku punojmë dhe, si rezultat, vendin ku jetojmë. Kjo ka bërë që miliona njerëz të rimendojnë se ku e quajnë shtëpi, nëse janë në kërkim të vendit më të mirë për të dalë në pension apo thjesht në përgjithësi kërkojnë për vendet më të bukura në Amerikë për t’u vendosur, me kosto më të ulëta jetese, mundësi më të mira pune dhe cilësi më të lartë jete .

Pra, ku po kërkojnë njerëzit? Sipas një studimi të ri nga faqja e pasurive të paluajtshme Redfin, një nga vendet më të njohura që blerësit e shtëpive po shohin është gjithashtu një nga destinacionet më të njohura të pushimeve në Amerikë.

Si përcaktoi studimi qytetet kryesore me interes?


Për të përcaktuar se cilat qytete po merrnin më shumë vëmendje nga blerësit e mundshëm të shtëpive, analistët e Redfin shqyrtuan 2 milionë kërkime në internet midis prillit 2023 dhe qershorit 2023. Kompania strehoi anëtarët që shikuan të paktën 10 shtëpi për shitje, duke përfshirë të paktën një jashtë tyre zona metropolitane aktuale. Me fjalë të tjera, u përpoq të përqendrohej te njerëzit që dukej se tregonin interes serioz për t’u zhvendosur në një vend krejtësisht të ri.

Në cilin qytet dëshirojnë më shumë të shpërngulen njerëzit në Shtetet e Bashkuara?

Qyteti që doli në krye në studimin e Redfin është … Las Vegas. Po, ai Vegas-shtëpia e zonës më të famshme në botë të kazinove, vendpushimeve, shfaqjeve emocionuese, atraksioneve turistike dhe shthurjes. Ishte hera e parë që Las Vegas kryesonte këtë listë të veçantë për Redfin.

Pse kaq shumë njerëz duan të transferohen në Las Vegas?
Turistët e njohin Las Vegasin për dritat e tij të ndritshme, lojërat dhe shfaqjet e mbushura me yje. Por si shumë qytete, përvoja për vendasit është shumë më ndryshe. “Ka shumë më tepër në Las Vegas sesa thjesht Strip,” thotë sekseri Michael Bondi, i cili jeton në zonë për gati 20 vjet. “E vetmja herë që zbres në Strip si vendas është nëse ka një koncert, një ngjarje sportive ose një restorant ku dua të shkoj.”

Rishikimi i Popullsisë Botërore e identifikoi së fundmi Nevadën si një nga shtetet me rritjen më të shpejtë të kombit. Këtu janë disa nga arsyet kryesore për këtë.

Përballueshmëria
Një nga arsyet më të mëdha për të marrë parasysh Las Vegas, veçanërisht për ata në zona të mëdha metropolitane: kostoja e jetesës. Dikush që jeton në San Francisko dhe fiton 115,000 dollarë do t’i duhet të fitojë vetëm 62,683 dollarë për të ruajtur standardin e tij të jetesës në Las Vegas.

Plus, çmimet e shtëpive këtu janë shumë më të përballueshme se disa nga qytetet e mëdha të Bregut Perëndimor. Redfin raporton se një shtëpi tipike në zonën e Vegas kushton rreth 412,000 dollarë. Krahasoni atë me rreth 975,000 dollarë në zonën e Los Anxhelosit, rreth 1.4 milion dollarë në San Francisko dhe rreth 826,000 dollarë në Seattle.

Mundësi pune
Është interesante se në disa momente këtë vit, shteti raportoi nivele më të larta papunësie sesa vendi në tërësi, por ka ende shumë mundësi punësimi në zonë. Vetëm mendoni për të gjitha bizneset turistike në qendër të qytetit!

Las Vegasi së fundi shtoi disa ekskluzivitete të reja sportive profesionale dhe së shpejti mund të jetë shtëpia e disa studiove kryesore të filmave … të cilat do të përkthehen në mijëra vende të reja pune.

Burimi: Reader’s diggest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *