Është e lehtë të përqendrohesh në “bagazhet” që ai merr me vete, por takimi me djalin e divorcuar sjell shumë përfitime të pakëndshme. Përpara se ta shkruani atë, mendoni të ndërroni lentet për të parë të shfaqen pozitivet. Sigurisht, ju prisnit të ishit gruaja e parë, por le të hedhim një vështrim në përfitimet e ardhjes në vendin e dytë.

Këtu janë 5 arsye të ligjshme që burrat e divorcuar janë të mirë për t’u martuar:

1. Ai nuk ka frikë të angazhohet

Femrat shpesh shpresojnë të zbusin beqarin e përjetshëm. Megjithëse ky bast ndonjëherë shpërblehet, një bast shumë më i sigurt mund të vendoset për djalin e divorcuar, i cili është vërtetuar se mund dhe do ta kryejë. Natyrisht, çdokush mund të ndryshojë, por zakonisht sjellja e kaluar e njerëzve parashikon më së miri zgjedhjet e tyre në të ardhmen. Pra, nëse shpresoni të ecni nëpër korridor, ka kuptim të kërkoni dikë që e ka kaluar atë rrugë më parë.

2. Ai është thyer brenda

Kur takohemi me një djalë të divorcuar, nuk mund të nënvlerësojmë punën e vështirë të bërë nga ish-gruaja. Ajo merrej me djalin; ju e merrni njeriun. Gabimet e marrëdhënieve fillestare tashmë janë bërë, kështu që ju do të filloni me një themel të fortë me këtë veteran me përvojë. Për më tepër, ish-i ndoshta e ka paralajmëruar burrin tuaj për të gjitha gabimet e tij, kështu që ai ka të ngjarë të ketë një pamje të qartë të çdo fushe dobësie. Bezdisja që ajo bëri të çliron nga ajo punë e bezdisshme (sigurisht jo se do të bëheshe ndonjëherë bezdi). Herën tjetër që ta shihni ish-in, mund të dëshironi ta tërhiqni mënjanë dhe ta falënderoni. 

3. I pëlqen të jetë i martuar

Fakti që djaloshi juaj ka kaluar një partneritet të pasuksesshëm, por ende dëshiron t’i japë një hap tjetër tregon se sa shumë i pëlqen të jetë i martuar. Si i divorcuar, ai ka çdo arsye të mirë për të braktisur plotësisht institucionin e martesës, megjithatë ja ku është, ende në kërkim të dashurisë së jetës së tij. Gatishmëria e tij për t’u zhytur përsëri ju siguron që ai kënaqet të jetë bashkëshort dhe të ecë nëpër jetë si pjesë e një çifti. Kërcimi përsëri në skenën e takimit tregon se ai ende beson se mund të manifestojë martesën e ëndrrave të tij me gruan e duhur (ndoshta ju).

4. Ai zotëron pjekurinë e marrëdhënieve

Pavarësisht rrethanave që rrethojnë marrëdhënien e tij të prishur, djali i divorcuar ka fituar një masë pjekurie të marrëdhënies që mund të shërbejë vetëm për të përmirësuar EQ-në e tij. Pas asaj që ka kaluar, ai ka të ngjarë të zgjedhë betejat e tij me kujdes, duke u diplomuar në diplomë, jo në minorenë. Nuk ka mësues më të madh se përvoja, dhe mësimet që ka mësuar djali i divorcuar ka shumë të ngjarë të kontribuojnë në lundrimin e qetë në martesën e tij të dytë.

5. Ai është pozitiv dhe shpresëdhënës

Divorci renditet si një nga përvojat më dëshpëruese dhe demoralizuese që mund të durohet. Por njeriu juaj dëshmon elasticitetin dhe një shpirt pozitiv duke e ngritur veten, duke e hequr pluhurin dhe duke ecur përpara. Vëzhgimi se si ai e menaxhon jetën beqare, ndërkohë që dënon me përgjegjësitë që nga martesa e tij e parë (dmth. baba dhe negociatat e marrëveshjeve të prindërve) ju jep një vështrim të vlefshëm në karakterin e tij. Dhe me shumë mundësi, cilësitë që e ndihmojnë atë të rikuperohet nga divorci do të përgjithësohen në fusha të tjera të jetës. Sfidat e pashmangshme të martesës – dhe jetës në përgjithësi – do të trajtohen në mënyrë shumë më efektive me njëri optimist, shpresëdhënës dhe elastik. Herën tjetër që do ta gjeni veten duke u fokusuar në aspektet negative të “bagazhit të djalit të divorcuar”, ndryshoni këndvështrimin tuaj duke i kujtuar vetes përfitimet e shumta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *