Disa njerëz mund të thonë se e/i dashura/i e tyre është qendra e universit për ta, por veprimet e tyre mund të dërgojnë një mesazh tjetër. Nëse jeni të dashuruar, duhet të jeni gjithmonë më të qëllimshëm për t’i bërë gjërat të funksionojnë siç duhet mes jush.


Çfarë është një marrëdhënie e mirë me partnerin?
Një marrëdhënie e mirë dhe e shëndetshme përfshin komunikim të hapur, respekt të ndërsjellë dhe besnikëri.

Në marrëdhënie të tilla, partnerët do të jenë gati të bëjnë kompromise për njëri-tjetrin, pavarësisht shqetësimeve. Sigurisht, do të jeni gjithashtu të lirë të merrni vendime në mënyrë të pavarur pa u ndjerë të ndikuar në zgjedhjet që bëni. Ama, mos harroni: nëse keni një të dashur, nuk mjafton vetëm ta doni atë për ta bërë lidhjen tuaj të funksionojë.

. Këtu janë disa mënyra se si t’i bëni marrëdhëniet tuaja më të forta.

 1. Jepini përparësi komunikimit
  Komunikimi i mirë është një nga elementët thelbësorë të një marrëdhënieje të fortë. Nëse doni të mësoni se si të krijoni një marrëdhënie të fortë me të dashurën tuaj, mësoni se si të komunikoni me të. Sigurohuni që të dy të keni biseda domethënëse që do të përmirësojnë cilësinë e jetës tuaj.
 1. Kaloni kohë cilësore me të
  Një nga këshillat e rëndësishme për një marrëdhënie të fortë është të kaloni kohë cilësore me të. Nëse jeni të zënë me ndonjë angazhim, hiqni pak dorë nga puna dhe palestra dhe mësoni t’i jepni përparësi kohës me të dashurën.
 1. Njihni gjuhën e saj të dashurisë dhe veproni sipas saj
  Që të krijoni një marrëdhënie të fortë me partneren tuaj, duhet që të njihni gjuhën e saj të dashurisë. Kjo ju lejon ta doni atë në mënyrën më të preferuar të saj. Kur ta dini gjuhën e saj të dashurisë, ajo/ai do të jetë e/i bindur që ju e dini se çfarë e bën të lumtur dhe mund të jetë më e/i përkushtuar ndaj marrëdhënies. Dhe ndoshta, nuk është aq e komplikuar sa mendohet!
 1. Siguroni mbështetje në angazhimet e jetës së saj
  Kur e dashuraa juaj po përpiqet t’i bëjë gjërat të funksionojnë në aspekte të tjera të jetës së saj përpiquni ta mbështesni dhe mos e lini të bllokuar. Mund të jetë e saktë të thuhet se ne mund të dimë qëllimet e vërteta të dikujt bazuar në kontributin e tyre në aspekte të ndryshme të jetës sonë. Nëse doni të dini se si të krijoni një marrëdhënie të fortë me të dashurën tuaj, mos u mungoni në karrierën e saj, biznesin, jetën familjare etj.
 1. Bëni plane për të ardhmen me të Për të mbajtur dashurinë në marrëdhënien tuaj, bërja e planeve me të është një mënyrë e thellë se si të keni një marrëdhënie të mirë me të dashurën tuaj. Mësoni të përdorni fjalë si “NE” në vend të “unë”. Bëjeni të kuptojë se prania e saj në jetën tuaj është thelbësore për planet tuaja.
 1. Mësoni ta komplimentoni atë
  Një nga mënyrat për ta bërë lidhjen tuaj më të fortë është të komplimentoni të dashurën tuaj. Për shembull, kur të dy do të shkoni në një takim, komplimentoni veshjen e saj, flokët, zgjedhjen e ngjyrave dhe stilit, etj. Nëse ajo arrin një moment historik në punë ose në biznesin e saj, lavdërojeni për punën e mirë. Kur e komplimentoni rregullisht, ajo do të ndihet e sigurt me ju dhe mund të mbështetet tek ju që të mos e gjykoni.
 1. Dëgjojeni!
  Shumë njerëz në marrëdhënie kanë probleme kur bëhet fjalë për dëgjimin efektiv. Nëse doni të dini se si të krijoni një marrëdhënie të fortë me të dashurën tuaj, bëni mirë ta dëgjoni kur flet. Akti i të dëgjuarit është i ndryshëm nga dëgjimi. Dëgjimi i mirë përfshin shënimin e detajeve të rëndësishme të çdo bisede dhe sigurimin që t’i mbani parasysh nëse doni të bëni pyetje rreth tyre.
 1. Mos përdorni fjalë lënduese
  Kur përdorni fjalë të bukura kur flisni me partnerin, është një nga mënyrat se si të krijoni një marrëdhënie të fortë me të dashurën tuaj. Shmangni përdorimin e fjalëve lënduese që do ta bëjnë atë të hamendësojë veten. Është e rëndësishme të përmendim se fjalët tona janë të fuqishme dhe mund të krijojnë ose prishin çdo situatë. Mësoni të kontrolloni fjalët tuaja përpara se t’i shpërndani ato. Pra, me pak fjalë, mendohuni mirë përpara se të flisni! Pas fjalive, vajzat i kanë disa alternativa interpretimi në tavolinë.
 1. Mbani marrëdhënie të mira me familjen dhe miqtë e saj
  Të dini se si të keni një marrëdhënie të mirë me të dashurën tuaj përfshin gjithashtu të qenit në marrëdhënie të mira me të dashurit e saj. Mund të mos jeni aq të afërt me ta, por duhet të mbani marrëdhënie të mira me ta. Kjo, ama nuk do të thotë të distancoheni nga familja dhe miqtë tuaj.
 1. Jini të dashur me të
  Shfaqja e dashurisë është një nga mënyrat për t’i mbajtur marrëdhëniet të forta. Mos ia mohoni të dashurës tuaj dashurinë në asnjë rrethanë. Përpiquni të siguroheni që të mos arrijë në pikën ku fillon të ankohet se nuk ndihet e dashuruar. Kur doni të tregoni dashuri, përqendrohuni më shumë në qëllimshmërinë dhe mendimin në vend të madhësisë së asaj që dëshironi të bëni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *