Nëse dikush e ka bërë me stil Javën e Modës në Paris këtë sezon, është Pamela Anderson. Pavarësisht nëse ajo ishte duke ndjekur shfaqjen pranverë-verë 2024 të The Row – ku kishte aksesuar kostumin e saj me shirita të mëdhenj me lëkurë të sapo pastruar – ose ulur në rreshtin e parë dhe me fytyrë të zhveshur në Vivienne Westwood, çdo paraqitje e saj është shënuar (apo duhet të jetë e pashënuar?) nga çehrja e saj e shndritshme dhe pa grim.

Vendimi i Anderson nuk duhet të jetë aq befasues, por është. Nëse jeni një personazh i famshëm që qëndron në rreshtin e parë në një shfaqje mode, mund të prisni të përballeni me blicat e dhjetëra kamerave, kështu që heqja dorë nga grimi ndihet e guximshme kur çdo linjë, pore dhe shenjë do të dokumentohet dhe do të jetë e disponueshme për konsum publik. Kjo është arsyeja pse, këto ditë, pothuajse çdo personazh i famshëm i listës A udhëton me një ekip flokësh dhe grimi, madje shumë prej tyre ndryshojnë pamjen e tyre ndërmjet shfaqjeve për të mbajtur kamerat të interesuara. Është biznes i madh.

Të shohësh dikë aq të njohur si Anderson që merr pjesë në evente të profilit të lartë krejtësisht pa grim është freskuese për të thënë më së paku – veçanërisht kur vëren ajrin e saj të dukshëm të besimit. Fituesja e çmimit Oscar, Jamie Lee Curtis ishte aq energjike nga “akti i guximit dhe rebelimit” të Anderson, saqë ajo shkroi në Instagram gjatë fundjavës për të festuar aktin e bërjes pa grim.


“REVOLUCIONI I BUKURISË NATYRORE KA FILLUAR ZYRTArisht!” ajo e entuziazmuar. “Në mes të javës së modës, me kaq shumë presione dhe qëndrime… kjo grua u shfaq dhe zuri vendin e saj në tavolinë pa asgjë në fytyrë. Jam shumë e impresionuar nga ky akt.…”

Të shohësh gratë që mbështesin gratë në këtë mënyrë (një veprim që është karakteristik për Curtis) është gjithashtu inkurajuese. Pamela Anderson dhe Jamie Lee Curtis janë respektivisht në të 50-at dhe 60-at e tyre, pjesë e një grupmoshe që ka parë një industri të paqëndrueshme të ulet më në fund dhe t’u kushtojë vëmendje viteve të fundit.

Ky artikull u shfaq për herë të parë në British Vogue.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *