Lagështia mund të shkaktojë probleme për flokët tuaj, duke i bërë ato të dredhura ose duke i dhënë një pamje të çrregullt. Këtu janë disa këshilla për të mbrojtur flokët duke i mbajtur ato me shkëlqim dhe të kujdesshëm.

Përdorni produkte kundër kërcitjes
Kërkoni produkte flokësh të etiketuara “kundër kërcitjes”, “zbutës” ose “rezistente ndaj lagështirës”. Këto produkte janë krijuar posaçërisht për të luftuar kërcitjen e shkaktuar nga lagështia. Aplikoni një serum ose krem ​​kundër kërcitjes në flokë të lagur për hidratim të shtuar dhe depërtim më të mirë në kutikulën e flokëve.

Lidhni flokët
Zgjedhni modele flokësh të relaksuar, veçanërisht nëse jeni të prirur për kërcitje ekstreme. Modelet e flokëve si gërshetat ose topuzët në pjesën e qafës mund të ndihmojnë në menaxhimin e volumit duke përqafuar strukturën tuaj natyrale të flokëve.

Përdorni vajra shea dhe gjalpë
Nëse keni flokë të trashë ose me trup të plotë, përdorni vajra dhe gjalpë për t’i mbajtur flokët tuaj pa kërcitje dhe të shëndetshëm. Këta përbërës krijojnë një barrierë mbrojtëse kundër lagështirës dhe ndihmojnë në ruajtjen e butësisë.

Zgjidhni shampon dhe kondicionerin e duhur

Përdorni shampo dhe kondicionerë pa sulfate të formuluara për të eliminuar kërcitjen. Kondicionerët hidratues mund të mbyllin kutikulën e flokëve dhe të parandalojnë depërtimin e lagështirës.

Thajini flokët me ajër
Lërini flokët tuaj të thahen në ajër të paktën 90% përpara se të përdorni mjete të nxehta. Përfundoni me ajër të ftohtë për të mbyllur kutikulat dhe për të zvogëluar kërcitjen.

Përdorni një llak flokësh rezistent ndaj lagështirës
Një llak flokësh me cilësi të mirë mund t’ju ndihmojë të mbani flokët tuaj në vend edhe në kushte të lagështa. Kërkoni një të emërtuar posaçërisht “rezistent ndaj lagështirës” për të parandaluar kërcitjen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *