Shtimi i uthullës në rutinat tuaja të larjes do të zbardhë, shkëlqejë, zvogëlojë aromat dhe zbut rrobat pa kimikate të forta. Uthulla është e lirë dhe e sigurt për t’u përdorur në rondele standarde dhe me efikasitet të lartë. Kur blini uthull për larje, zgjidhni uthull të bardhë të distiluar. Nuk përmban tanine (ngjyra bimore natyrale) që mund të njollosin rrobat.

  1. Largon erën e mykut

Shtimi i uthullës gjatë ciklit të larjes mund të heqë qafe çdo erë të mykur ose të thartë në peshqirë.

Mbushni lavatriçen me ujë të nxehtë (përdorni ujë të ngrohtë për peshqirët me ngjyrë të errët).

Shtoni 2 gota uthull të bardhë të distiluar dhe bëni një cikël të plotë. Kryeni një cikël të dytë të plotë me detergjent. Kjo funksionon mirë për sasi të vogla të mykut dhe erërave të thartë

2. Ndriçon dhe zbardh rrobat

Uthulla mund të përdoret për të ndriçuar rrobat e zymta. Për t’i bërë sërish të bardha leckat e pambukut, të brendshmet dhe çorapet, shtoni 1 filxhan uthull të bardhë të distiluar në 1 gallon ujë në një tenxhere të madhe. Ngrohni tretësirën deri në valë, fikni zjarrin dhe shtoni sendet e njoma. Lërini të zhyten gjatë natës dhe më pas lajini si zakonisht.

3. Heq qimet e flokëve dhe të kafshëve shtëpiake

Përdorimi i uthullës në ciklin e shpëlarjes do të ndihmojë në parandalimin e ngjitjes së qimeve dhe qimeve të kafshëve shtëpiake në rroba. Shtoni 1/2 filxhan uthull të bardhë të distiluar në shpërndarësin e zbutësit të rrobave ose direkt në rondele në fillim të ciklit të shpëlarjes. Mos e kombinoni me një zbutës rrobash komerciale.

4. Lufton erën e nënsqetullave

Uthulla mund të spërkatet mbi rroba për të hequr erën e djersës dhe njollat në rrobat e bardha që lahen. Mbushni një shishe spërkatës me uthull të bardhë të distiluar të paholluar dhe mbajeni në dorë në dhomën e lavanderi. Spërkateni uthullën direkt në zonat nën sqetulla dhe lëreni të veprojë për të paktën 10 minuta përpara se ta hidhni veshjen në lavatriçe.

Nëse pëlhura ndihet e ngurtë përpara se të lani, përdorni një furçë me qime të buta (një furçë dhëmbësh e vjetër funksionon mirë) për të thyer mbetjet. Uthulla ndihmon në prerjen e deodorantit të mbetur në veshje dhe parandalon zverdhjen e nënsqetullave.

5. Pastron makinën tuaj larëse

Hiqni mbetjet e sapunit dhe depozitat minerale që grumbullohen në zorrët e makinës larëse duke përdorur uthull. Katër herë në vit, hiqni llumrat e sapunit dhe pastroni zorrët duke kryer një cikël të plotë larje me rondele bosh duke përdorur ujë të nxehtë dhe 2 gota uthull të bardhë të distiluar. Nëse keni shpërndarës automatikë detergjenti ose zbutës pëlhurash, vendosni uthullën e bardhë të distiluar në shpërndarës për të shpërndarë çdo mbetje që mund të kufizojë performancën.

Kur të mos përdorni uthull në lavanderi:

  • Uthulla nuk duhet të përzihet me zbardhues me klor. Kombinimi formon gaz klor i cili është toksik.
  • Mos përzieni uthull dhe peroksid hidrogjeni për të hequr njollat. Të kombinuara formojnë acid peracetik, lëndë gërryese dhe irrituese.1
  • Mos e zëvendësoni uthullën pastruese me uthullën e bardhë të distiluar në rroba. Uthulla e pastrimit ka një përmbajtje më të lartë acidi dhe mund të shkaktojë zbardhje me ngjyra të errëta.
  • Ndërsa uthulla është e shkëlqyeshme në heqjen e grumbullimeve që shkaktojnë erë nga veshja atletike, nëse përdoret shumë shpesh, aciditeti mund të prishë fibrat elastike.
  • Asnjëherë mos derdhni uthull të paholluar drejtpërdrejt në veshje me ngjyrë të errët për të parandaluar zbardhjen aksidentale të ngjyrave të paqëndrueshme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *