Pjesa e drurit lundrues që mbajti gjallë Rose të Titanikut është shitur për 718,750 dollarë në ankand.

Që nga publikimi i filmit të vitit 1997, fansat kanë pyetur veten nëse paneli ishte mjaft i madh për t’iu përshtatur edhe interesit të saj të dashurisë Jack, duke e shpëtuar atë nga një vdekje e akullt.

Lista vuri në dukje se rekuizita “ka shkaktuar shumë debat nga fansat”.

Shitja u bë gjatë një ankandi të rekuizitave dhe kostumeve në pronësi të zinxhirit të restoranteve dhe resorteve Planet Hollywood.

Në blockbuster, Jack imagjinar, i luajtur nga Leonardo Di Caprio, këmbëngul se paneli – pjesë e kornizës së derës – ishte mjaftueshëm i madh për të dashurin e tij Rose, të luajtur nga Kate Winslet. Ai vdiq më vonë në Atlantikun e ngrirë, me trupin e tij duke rënë në thellësitë e oqeanit.

Në një episod të vitit 2012 të Mythbusters, drejtori i Titanikut, James Cameron, zbuloi se ai merr dhjetëra email në ditë duke e quajtur Rose “egoiste” dhe Jack një “idiot” në skenë.

Por ai i dha fund debatit, duke thënë se Jack duhej të vdiste sipas skenarit.

Sipas ankandeve Heritage Auctions, mbështetësja, shpesh e ngatërruar me një derë, bazohej në një pjesë të plotë të mbeturinave të shpëtuara nga tragjedia e vitit 1912.

Dhe duke adresuar debatin nëse paneli mund t’i kishte akomoduar të dyja, listimi thotë: “Sporti ka përafërsisht 8′ të gjatë (2.4 m) dhe 41″ (1 m) të gjerë.”

Rekuizita të tjera të paraqitura në ankand përfshinin kamxhikun nga Indiana Jones dhe Temple of Doom, i cili u shit për 525,000 dollarë.

Një kostum Spiderman i veshur nga Toby Maguire u shit për 125,000 dollarë, ndërsa një sëpatë e përdorur nga Jack Nicholson në The Shining për të hakuar derën e një banjoje duke shpallur “Ja ku është Johnny!” tërhoqi të njëjtën sasi.

Ankandi, i cili përfundoi të dielën në mbrëmje, mblodhi 15.68 milion dollarë, duke e bërë atë një nga shitjet më të suksesshme të një koleksioni rekuizitash dhe kostumesh, tha Heritage Auctions. doramagazine/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *