Pas lamtumirës së Guy Ritchie me aksionin live të Hercules, më në fund dalin thashetheme të reja në lidhje me zgjedhjet e kastit për produksionin e ardhshëm të Disney.

Nëse deri pak ditë më parë, në fakt, po flisnim për Taron Edgerton (Rocketman) dhe këngëtaren Ariana Grande në rolet e Hercules dhe partneres së tij Megara përkatësisht, thashethemet e fundit që vijnë nga DisInsider shumë i përpiktë duket se i përziejnë fort kartat mbi tavolinë. Në fakt, Disinsider na zbulon se, për rolin e Megarës, Disney do të ishte shumë i interesuar edhe për yllin e popit Dua Lipa. Për momentin, raportojnë të brendshëm, ende nuk është e qartë nëse ka pasur apo jo kontakte zyrtare mes palëve, por jemi të sigurt se më shumë do të dimë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Por çfarë dimë ne, atëherë, për këtë xhirim të ri kushtuar Hercules? Tani për tani, e vetmja siguri ka të bëjë me praninë e vëllezërve Russo në regjinë dhe produksionin, me Danny De Vito, i cili mund të riprodhonte rolin e satirit Philoctetes, pasi i kishte dhënë zërin e tij në filmin e animuar të vitit 1997 Në prerjen e filmit, rusët kanë konfirmuar se filmi i ri do të jetë shumë eksperimental dhe modern:

“Unë mendoj se është e rëndësishme të sjellim elementë të rinj sepse, nga këndvështrimi ynë si tregimtarë, nuk është stimuluese të ripropozosh një histori në të njëjtën mënyrë. Ne e kemi bërë tashmë këtë me filmat e Marvel”, thotë Joe Russo.

“Ne nuk bëjmë transpozime tepër besnike të komikeve. Vetëm konsultohuni me burimin origjinal nëse jeni duke kërkuar për atë lloj historie. [Me veprimin live Hercules] ne do t’ju ofrojmë diçka ndryshe. Ne do të bëjmë diçka që kërkon origjinale por me disa elemente risie”.

Kohët e fundit mësuam gjithashtu se skenari live action Hercules nuk është ende gati, pasi producentët janë ende të zënë me fazën shumë të gjatë të zhvillimit të këtij adaptimi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *