Passalacqua, një vilë luksoze e shekullit të 18-të me pamje nga liqeni Como në Itali, u shpall hoteli më i mirë në botë këtë vit. Renditja është bërë së bashku nga votat e 580 ekspertëve ndërkombëtarë të udhëtuar mirë brenda industrisë së hoteleve dhe udhëtimeve.

Liqeni i Komos me të drejtë konsiderohet si një nga destinacionet më romantike dhe më të famshme në botë, një nga vendet ku e kaluara e lavdishme dhe historia e shkruar kryesisht në vilat e tij mbresëlënëse, është në dialog të pafund me fytyrën e tij aktuale kozmopolite.

Sot, liqeni i tretë më i madh në Itali dhe vendlindja e “epokës së vilave”, vendtakimi preferuar artistik dhe aristokratik të Evropës për shekuj me radhë, zona që frymëzoi poetë, shkrimtarë, piktorë, kompozitorë dhe regjisorë dhe në hijeshinë e saj të cilës i janë nënshtruar politikanë dhe yje të panumërt të kurorëzuar, ajo është ende ëndrra e fundit e atyre që duan të zhyten për pak kohë në artin unik të “dolce vita” italiane.

Ndër rezidencat private të lakmueshme dhe akomodimet me pesë yje, vjen kompleksi verbues i Passalacqua për të hyjnizuar legjendën e Komos dhe për t’u mësuar mysafirëve të tij shprehjen e preferuar të italianëve, “dolce far niente”- kënaqësia e të mos bërit asgjë.

Megjithatë kur vjen puna te cmimet kjo kënaqësi është pak e kripur! Nga hulumtimet në booking rezulton se kosto e fjetjes së në nate në këtë hotel është minimuni 1200 euro. Nuk janë pak apo jo?! Edhe pse, eksperiencat vlejnë në jetë dhe shumëkush do të ishte i mendimit që për qejf, luks dhe përjetimin e një akomodimit se një prej hoteleve më të mirë në botë do të ishte once in life! Mund edhe ta përserisni! Na tregoni se si do të jetë!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *