Vera po afron dhe tashmë është koha për të rezervuar pushimet tuaja. Nëse po planifikoni një udhëtim larg shtëpisë, mund të jeni tronditur nga çmimet gjithnjë në rritje të linjave ajrore. Ndoshta ju nuk e dini, por ka një mënyrë për të kursyer edhe në këtë. Thjesht duhet të keni pak njohuri me teknologjinë. Në fakt, ai konsiston në përdorimin e një VPN për të përfituar nga çmimet e aplikuara nga kompanitë në vende më pak të pasura se tonat.

Çfarë është VPN
VPN qëndron për Rrjetin Privat Virtual. Është një shërbim që mbron lidhjen e internetit dhe privatësinë online të atyre që e përdorin atë. Zakonisht, kur hyni në një faqe interneti, ofruesi juaj i internetit e merr kërkesën dhe e ridrejton atë në destinacionin e dëshiruar. Sidoqoftë, nëse së pari lidheni me një VPN, ai do të ridrejtojë trafikun tuaj të internetit përmes një serveri të largët përpara se ta dërgojë atë në destinacionin e tij.

Për më tepër, të dhënat tuaja të trafikut të internetit do të kodohen gjatë rrugës. Në këtë mënyrë nuk do të lini asnjë gjurmë në internet, ofruesi juaj i shërbimit të internetit nuk do të jetë në gjendje t’ia shesë historinë tuaj të shfletimit ofertuesit më të lartë dhe adresa juaj IP gjithashtu do të mbetet e fshehur, pasi VPN do t’ju ofrojë një të re. Pasoja është se askush nuk do ta dijë nga cili qytet apo shtet po shfletoni. Dhe mund ta përdorni këtë në avantazhin tuaj kur rezervoni, për shembull, një fluturim në internet.

Si të përdorni VPN për udhëtime me kosto të ulët
Dihet mirë se çmimet e fluturimeve dhe madje edhe çmimet e dhomave të hoteleve nuk janë të njëjta në të gjitha vendet. Duke fshehur adresën tuaj IP nga linja ajrore ose agjencia që keni zgjedhur të rezervoni, do të keni mundësi të shihni çmime më të ulëta. Në fakt, portalet e prenotimit të fluturimeve monitorojnë trafikun tonë të internetit me cookie dhe ndryshojnë çmimet e biletave bazuar në variabla të tilla si numri i kërkimeve të bëra, vendi nga i cili lidheni etj.

Përdorimi i një VPN nënkupton parandalimin e agjencive që të shikojnë historinë tuaj të kërkimit dhe gjithashtu vendndodhjen nga e cila shfletoni. Por gjithashtu ju lejon të bëni të duket se po lidheni nga një vend me një monedhë më të dobët, ku çmimet janë më të favorshme. Nëse, për shembull, duhet të rezervoni një fluturim të brendshëm, mund ta bëni atë të duket sikur po e blini atë nga vendi i referencës: kostoja do të jetë më e ulët se nëse blini një fluturim të brendshëm nga jashtë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *