Ky fshat italian i vendosur mes Alpeve, përballej me tre muaj errësirë ​​çdo vit.

Për të luftuar këtë, banorët ngritën një pasqyrë të madhe në faqen e malit përballë, për të reflektuar kështu dritën e diellit në fshatin e tyre, duke rritur nivelet e serotoninës dhe duke rritur orët me diell, energjinë dhe sigurinë.

Iniciativa të ngjashme janë ndërmarrë në rajone të tjera, si Rjukan i Norvegjisë, duke demonstruar zgjidhje novatore për errësirën sezonale./doramagazine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *