Përgatitjet për Krishtlindje në Sandringham janë duke u zhvilluar. Mbreti Charles III nuk e ka ftuar djalin e tij Harry-n, por fëmijët e Camilla-s i ka ftuar.
Për Krishtlindjet e tij të dytë si mbret, Charles III vendosi të vendoste më në fund vulën e tij në stilin e festimeve në Sandrigham, rezidenca mbretërore në Norfolk që ai trashëgoi nga Elizabeth. Dhe së pari ai zgjeroi listën e të ftuarve, duke përfshirë fëmijët dhe nipërit e mbretëreshës Camilla për herë të parë.

Mbreti Charles III dëshiron një tryezë më të madhe
Për herë të parë, fëmijët e Camillas, Tom dhe Laura, dhe pesë nipërit e mbesat e saj do të marrin pjesë gjithashtu në eventin mbretëror, dhe do të ecin drejt kishës lokale në mëngjesin e 25 dhjetorit për ritualin e Krishtlindjes. 

Këtë vit Camilla nuk do të gatuajë
Me këtë rast, mbretëresha e re do t’ua lërë detyrën e përgatitjes së drekës tradicionale të Krishtlindjeve shefave të kuzhinës mbretërore, të udhëhequr nga Mark Flanagan. Deri vitin e kaluar, Camilla në fakt kishte këmbëngulur të futej në kuzhinë në Ray Mill House, rezidenca e saj personale e vendosur në fshatin e Anglisë jugore, duke bashkuar të gjithë familjarët e saj së bashku me Charles. Përfshirë edhe ish-bashkëshortin e saj Andrew, i cili ruan marrëdhënie të mira me çiftin.

Camilla e gatuan gjelin e pjekur vetë, me të gjitha gatimet tipike të festave angleze, duke përgatitur gjithashtu një puding të madh të Krishtlindjeve, ëmbëlsirën tradicionale të bazuar në fruta të thata dhe erëza, shumë më parë, nën sytë vigjilent të djalit të saj Tom, një kuzhinier i njohur, kritik restorantesh dhe autor i disa librave të gatimit.

Stili i Krishtlindjeve mbretërore Windsor

Këtë vit, pothuajse të gjithë Windsors do të jenë në Sandringham
Pas mbërritjes, të gjithë anëtarët mbretërorë do të duhet të ndjekin rendin e ri, sipas piramidës hierarkike të krijuar me rendin monarkik që mori pushtetin në oborr me vendosjen në fron të Charles dhe Camillas. Të parët që do të mbërrijnë në rezidencën për Krishtlindje do të jenë të afërmit më të largët në linjën e trashëgimisë. Të fundit, megjithatë, më të rëndësishmit, princat e Uellsit, William dhe Kate me fëmijët e tyre George, Charlotte dhe Louis.

Në Montecito, Harry dhe Meghan presin ftesën
Sussex-ët e kanë bërë të ditur, përmes miqve, se do ta pranonin me kënaqësi një ftesë për në Sandringham. Prej muajsh ata kanë bërë gjithçka që munden për t’iu afruar Mbretërisë, duket se Meghan madje e ka bërë zakon që shpesh t’i dërgojë mesazhe personale Charles me foto të nipërve të tij. Dhe kjo do të ishte mundësia ideale për të rimarrë atë status mbretëror që Harry dhe Meghan po e humbin dukshëm, por që është thelbësor për suksesin e nismave të tyre tregtare.

Pallati Buckingham nuk i ndryshon planet e tij për Krishtlindje
Megjithatë, sipas lajmeve të fundit nga Montecito, Harry, Meghan, Archie dhe Lilibet nuk janë përfshirë ende në festimet e Krishtlindjeve të Charles. Një inat nga ana e babait të Harryt,  i lodhur nga akuzat dhe i frikësuar se Sussex-ët mund të zbulojnë më pas në libra dhe intervista, çfarë ndodh gjithmonë pas dyerve të mbyllura në Krishtlindje? Në Buckingham Palace ata u kufizuan duke bërë të ditur se të gjitha përgatitjet tashmë janë finalizuar dhe organizimi, i cili do të kryhet me pjesëmarrjen ushtarake, nuk mund të ndryshohet më. As për Sussex-ët./Living

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *